Cosmetica

Cosmetica op basis van struisvogelolie 

Struislux cosmetica is een exclusieve hedendaags cosmetica op basis van struisvogelolie, voor veeleisende consumenten. De heilzame werking van de struisvogelolie voor lichaamsverzorging wordt door Struislux cosmetica geoptimaliseerd: zeer voedzaam, snel indringend, optimaal hydraterend en niet vettig. Twee duizend jaar geleden kenden men reeds de heilzame werking van deze olie bij massage en verzorging van wonden.

Door de lage smelttemperatuur (±25°C) dringt de olie zeer vlug in de huid en sluit de poriën niet af. Een bijkomend inzicht vermeldt dat dierlijke olie dichter bij het menselijk lichaam staat dan plantaardige olie. De uitzonderlijke kwaliteiten zijn eveneens te wijten aan het hoge gehalte van onverzadigde vetzuren (+70%). Een deel van deze onverzadigde vetten worden ook Vitamine F genoemd en zijn gekend om de structuur, de vetheid en de soepelheid van de huid te reguleren. Ook vitamine A en provitamine A worden in natuurlijke toestand teruggevonden in de olie.

Struislux heeft samen met een gespecialiseerd team van mensen deze uitzonderlijke en heilzame kwaliteiten van de olie samen gebracht met andere ingrediënten. Zo komt men tot een ganse reeks van verzorgingsproducten voor huid en haar. Andere ingrediënten afhankelijk van het product zijn: Sorbitol, Provitamine B, Vitamine C en E, allantoin, natuurlijke zepen, bijenwas, natuurlijke harsen en algen. Op heden zijn geen allergische reacties bekend.

Struislux cosmetica wordt niet op dieren getest.